mandag den 30. juli 2012

Lilla-lasagne

Nu hvor jeg endelig har sommerferie - så er der jo tid til at eksperimentere i køkkenet! Woop-Woop!
Men kender i det med at man går igang med et eksperiment og så STRAX får inspiration til et mere og så videre og videre......

Anyway.... sønnen har været syg efter lasagne det sidste stykke tid, det er jo lidt sparsomt med pasta, når man prøver at holde sig fra kulhydrater, så vidt muligt..... MEN jeg havde læst, at man til nøds kunne erstatte pastaen med grøntsager, eksempelvis squash eller aubergine.... og da jeg elsker lilla!! så blev det sidstenævnte (som heldigvis var på tilbud til 5,- tak Netto!).


Til dette dejlige eksperiment brugte jeg:
2 auberginer
1 dåse hakket tomater
1/3 af en smøreost (den nye fra BUKO med pesto Mmmmmm)
1½ dl hytteost
2 håndfulde mozzarella ost
olivenolie
salt og peber

Du skærer enderne af auberginen, der derefter skrælles og skæres i ca. ½ cm tykke skiver. Skiverne pensles med olivenolie og krydres med salt og peber.




Herefter kom jeg dem i ovnen. Man kan sikkert også stege dem på en pande - meeeeen jeg elsker min ovn, for så kan jeg kaste mig i gang med et andet projekt mens maden passer sig selv i ovnen - det må være min indre sekretær, der sørger for, at jeg ikke spilder ét eneste minut!

Jeg kom aubergineskiverne på en rist i ovnen ved 200 grader i ca. 10-12 min.
Imens laver jeg oste-sauce-blandingen i en skål, hvor jeg blander smøreosten, hytteosten og en håndfuld mozzarella sammen.

Når aubergine-skiverne så kommer ud, så har jeg set på andre blogs at folk bruger skiverne, som "pastaplader", meeeen nu kender jeg sønnike ret godt og jeg VED at aubergine er nok ikke lige hans smag... så i håb om at snyde hans smagsløg, smører jeg osteblandingen på aubergine-skiverne og ruller dem sammen, og lægger dem i et fad.


Når alle rullerne er på plads, smører jeg det sidste af osteblandingen ovenpå og hælder de hakkede tomater udover og dækker med en håndfuld mozzarella ost. Krydr med salt/peber/ynglingskrydderi.
Kom i ovnen på 200 grader i godt 20-25 min.


Ja, jeg nåede så ikke noget "frisk ud af ovnen"-billede..... da hulemanden og sønnike havde for travlt og var for sulten..... MEN.... sønnike lagde slet ikke mærke til auberginen og spurgte om jeg ikke ville komme lidt oksekød i næste gang - så var det så godt som den rigtige lasagne.... YAY!
Så det var en kæmpe succes - dejligt og lidt rester til i morgen, endnu bedre......

Tak for mad

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Recipe for Purple Lasagna:

2 eggplants
1 can of dice tomatoes (with spices if you prefer)
1/3 of your choice of cream-cheese  (This was  a new version from BUKO with green pesto)
1½ dl of cottage cheese
2 handfulls of mozzarella cheese
oliveoil
salt and pepper

You cut the ends off the egglant, peel it and cut it into ½ cm thin slices.
Brush the slices with oliveoil and add salt and pepper.
Put in the oven at 200 degrees for about 10 min.

While the eggplant is roasting in the oven, make the cheese-miksture.
Mix together the cream cheese, cottage cheese and the 2 handfulls of mozzarella.

Take out the eggplant after 10 min., spoon the cheese-mixture on top of the eggplant and roll into chubby rolls and put in a deep dish.
If any cheese-mixture is left over after covering the eggplant, add on top of the eggplant-rolls.
Pour the dice tomatoes over, spices or salt/pepper on top and set in the oven on 200 degrees for 20-25 min.

This was a great succes in my household, since the hubby and son had been complaining they were missing Lasagne and pasta-dishes.
Next time i'll try and add some beef or chicken.

Bon appetite :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar