mandag den 20. januar 2014

Græske dunser og lækkert "grønt"

I aften har den stået på Græsk tema, hvilket egentlig skulle have været feta ost, hvidløg og tomat - men manden glemte at købe feta, så vi kom noget mozzarella ost i, i stedet, og det smagte altså lige så godt , hvis du spørger mig.... (shyy ikke sige det til grækerne!) ;)

Det smagte SYGT godt (som de kære unger kan sige det!), og der er heldigvis lavet en ordenlig portion, så der er hånd-dunser til hele ugen (Mmmmm med tzatziki - SLuRP!).


PenNnyLanes Græske Dunser:

1 kg hakket svinekød
2 æg
2 små løg (eller 1 stort) (Bonus datteren er ikke så glad for hakket løg, så vi river det)
3 fede hvidløg (vi ELSKER hvidløg)
100 g mozzarella skåret i mindre dele
1 lille håndfuld tørret persille
1 lille håndfuld tørret basilikum
salt og peber
Smør til stegning

How to:
 
Kom kødet i din kitchenaid/røreskål, og rør sammen med æggene. Hak/Riv løget og hvidløget og tilsæt. Derefter tilsætter du mozzarella'en og krydderurterne og blander godt. Lad farsen hvile mens du laver tilbehøret. 

Vi fik grillstegte (i ovnen) peberfrugt, rødløg og gulerødder, (det der lige var i køleskabet), godt med timian og olivenolie og så ellers 30 min. på 200 grader. 

Dertil en lille græsk salat med : tomat, rødløg, avokado og mozzarella - MUMS!


Frikadellerne steges  og spises med velbehag. 

Velbekomme!











Pennie :)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar