mandag den 8. april 2013

Ungarsk Gullasch

Nu er vejret jo snart ikke længere til suppe og stewps (stew+soup a la Rachael Ray), men så kom der jo lige en omgang snevejr mere i sidste uge... og når sneen ligger med sit hvide tæppe ...
ja, det var lige før jeg byttede påske-pynten ud med julepynten....  og så får jeg altid sådan lyst til Ungarsk Gullasch .... Mmmmm!

Ungarsk Gullasch Stewp!

4 pers. (+ til frokost næste dag!)

800g Oksekød
Bacon
Olie
Paprika
2 hk. løg
250 g snittet championer
2-3 gulerødder i tern
(½ knoldselleri i tern)
2 røde snittet peberfrugter
8 fede hk. hvidløg
1-3 finsnittet chili eller 2 tsk Chum chum (eller begge hvis man er glad for chili)
2 dl. rødvin
0,5 liter okse bouillon
2 laurbær blade
½ tsk spidskommen
Salt & peber
1 ds. tomatpuré
1 dl. creme fraiche
Drys af persille

How to:
Svits bacon på panden og tag af og lad dryppe på en tallerken med køkkenrulle.
Svits oksekødet på panden i baconsaften sammen med paprika. Har du forskellige slags, stærk/sød etc., så bland gerne begge i. Tag kødet op og lad det hvile. Svits løg og hvidløg til de er gn. sigtige og har taget farve. Tilsæt championer og røde peberfrugter.
Skræl gulerødder og snit i tern og tilsæt. Skræl knoldselleri og tilsæt, hvis du kan lide lidt mere bid i din Stewp!
Hvis din mand ikke kan leve uden kartofler som min - så tilsæt evt. et par kartofler i tern. 
Tilsæt næsten resten (rødvin, bouillon, laurbær blade, spidskommen, salt&peber, tomatpuré)
Lad retten simre 2-3 timer og server med brød og en klat creme fraiche og persilledrys!!!

Velbekomme!!

Der er kun billed af Stewp'en i gryden, da den smagte alt for godt
og var væk ALT ALT for hurtigt!!



Ingen kommentarer:

Send en kommentar